Wszystkie Toyoty będą hybrydami do 2020 roku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Słuchajcie mam nastepująca propozycje. Mianowicie, co byście powiedzieli na stworzenie nowego działu pt. "Warsztaty" który miałby podtematy "Polcane" i "Nie polecane" gdzie zakładałoby się osobne wątki dla każdego warsztatu i w nich odbywałaby się dyskusja na jego temat.

Dlaczego wpadłem na taki pomysł? Chciałem polcecić jeden warsztat niestety temat o polcanych i niepolecanych warsztatach spadł tak dalego że nie wiedziałem, że takowy wogóle istnieje :!: Dopiero Djczas poinformował mnie o istnieniu takiego tematu. Wszedłem w niego aby zobaczyć czy ktoś juz czegoś nie pisał o warsztacie który ja chce polecic, ale tam jest 14 str. mętliku!!! Groch z kapustą. Jeden coś poleca inny nie i jest dyskusja o wszystkim. Ktoś kto chce znaleźdz jakiś dobry warsztat lub zobaczyć jakiego się wystrzegać zostanie zniechęcony po przeczytaniu pierwszych 2 stron. A tak interesuje go np. dobry warsztat, wchodzi w dział "Warsztaty" i poddział "Polecane" i ma jak na dłoni w tytulach wątków gdzie pojechać. Chce przeczytac cos więcej to wchodzi w wątek i też ma całą dyskusje dot. danego warsztatu. Prosto i przejrzyscie
    Co Wy na to?
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Masatami Takimoto, jeden z dyrektorów Toyoty ujawnił, iż do 2020 roku wszystkie modele Toyoty będą posiadały napędy hybrydowe.

Takimoto dodaje, iż koncern do 2010 roku będzie notował przychody ze sprzedaży pojazdów hybrydowych na poziomie zysków uzyskiwanych przez konwencjonalne samochody. Obecnie, koncern posiada w ofercie hybrydową Toyotę Prius oraz luksusowe modele marki Lexus oznaczone jako RX, GS i LS.

Toyota planuje zwiększyć produkcję Priusa o 40% - do 280 000 rocznie, więc przewidywania Takimoto są jak najbardziej realne, tym bardziej, że Prius - rozpoznawalny dzięki zastosowaniu najnowocześniejszej technologii, mocy i osiągom - został nagrodzony tytułem Samochodu Roku 2005. Silnik hybrydowy Hybrid Synergy Drive zapewnia mu wydajność, styl i komfort rodzinnego pokoju gościnnego z wpływem na środowisko podobnym do wywieranego przez mały miejski samochód.

[mototarget.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

:shock:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Bouli
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 739

O ile ceny beda bardziej przystepne niz obenie to jak jestem jak najbardzie za :!:
        Ponad 100 za compactowego priusa to jednak troche za duzo. Za ta cene to wolalbym "nie" ekologicznego Superba :szeroki_usmiech
        Bouli
        Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
        Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
        Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Zamieszczone przez Bouli
          Za ta cene to wolalbym "nie" ekologicznego Superba :szeroki_usmiech
          A ja OII RS :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Zamieszczone przez Dzida
            A ja OII RS :szeroki_usmiech
            Hyhy, to jest nas dwoch :twisted:
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Pestka
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1208

Zamieszczone przez NEOrADEk
              został nagrodzony tytułem Samochodu Roku 2005
              chyba za brzydotę...
              "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
              MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
              http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
              http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
              http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
              http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• BioBogon
                Elegance
                • 2005
                • 921

Zamieszczone przez szkoda
                :shock:
                Tu IMO jest mowa o wprowadzeniu do każdego modelu silnika hybrydowego, a nie zastąpieniu zupełnie zwykłych hybrydami. Nic w tym dziwnego nie ma - gonią konkurencję, czyli Hondę, która już oferuje nowego Civica z hybrdą i widać, że stosowanie tego rozwiązania powszednieje.
                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

Pracuję...